loader image

УСКОРО МАНИФЕСТАЦИЈА ДАНИ ВОЈВОДИНЕ У БАЊАЛУЦИ

Као наставак промоције туристичке понуде Војводине у Републици Српској, Туристичка организација Војводине организује манифестацију “Дани Војводине” у Бањалуци у периоду од 10-13. 11.2021. године.

Дана 10.11.2021. испред Крајишке куће у Бањалуци од 12 до 16 часова Туристичка организација Војводине у сарадњи са туристичким организацијама Кикинде, Инђије, Вршца, Бачке Паланке, Суботице, Нове Црње, Сомбора и Кластера Делиблатска пешчара, представиће комплетну туристичку понуду Војводине, са акцентом на гастрономској понуди. Наиме посетиоцима ће бити представљена кампања под називом “Војвођански ручак”, као и ексклузивно штампано издање кувара “Војвођански ручак”. Посетиоци ће такође имати прилику да у оквиру овог догађаја дегустирају традиционалне војвођанске специјалитете.
Туристичка организација Војводине је уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Привредне коморе Војводине, покренула кампању под називом “Војвођански ручак-неодољиви укус равнице”. Кампања је осмишљена са циљем креирања јединствених гастрономских производа Војводине и повећања њихове видљивости на ширем туристичком тржишту.

Војводина је ризница мултикултуралности, на овом простору се преплићу различите нације, културе, обичаји традиција. Управо је то разлог што је војвођанска гастрономија аутентична, препознатљива, јер представља мешавину кухиња народа који живе на овим просторима.

У периоду од 10-13.11.2021. године Туристичка организација Војводине ће у сарадњи са локалним туристичким организацијама Војводине представити туристичку понуду Војводине и на Међународном сајму лова, риболова, екологије и спорта ЛОРИМЕС 2021.

Посетиоци из Босне и Херцеговине су се налазили на првом месту по броју посета АП Војводини у 2020. години, када је реч о страним туристима. У наведеној години остварили су 17.027 ноћења.

БИЛТЕН

Пријави се за нове догађаје и манифестације, као и за нове рецепте.


Препоруке: