DANI VOJVODINE U BIJELJINI

Turistička organizacija Vojvodine je od 08.10. do 09.10.2021. organizovala Dane Vojvodine u Bijeljini u okviru sajma poljoprivrede, lova i ribolova “INTERAGRO 2021”, na štandu Privredne komore Vojvodine.

Posetioci su imali prilike da se upoznaju sa kompletnom turističkom ponudom Vojvodine, dok je akcenat bio na promociji kampanje „Vojvođanski ručak“, koja je izazvala veliko interesovanje posetilaca. Gastronomija Vojvodine je fuzija različitih kuhinja naroda koji žive na njenim prostorima. Ta autentičnost vojvođanske kuhinje je prikazana u kampanji „Vojvođanski ručak“, koja je posetiocima bila predstavljena na štandu. Posetioci sajma i predstavnici medija imali su prilike da degustiraju neke od vojvođanskih specijaliteta, koji su predstavljeni u štampanom izdanju kuvara „Vojvođanski ručak“. Pored gastronomije, posetioci su bili zainteresovani najviše za kratak boravak u Vojvodini, obilazak gradova, Fruške gore, manastira, kao i za banjski turizam.

U restoranu „5 jezera“ u Bijeljini, uveče 08.10.2021. organizovano je „Vojvođansko veče“, na kojem su prisustvovali brojni turistički i privredni subjekti.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u 2020. godini, Vojvodinu su najviše posećivali strani turisti iz okolnih zemalja. Od ukupnog broja stranih turista, turisti iz Bosne i Hercegovine zauzimaju prvo mesto, sa udelom od 12,53% od ukupnog prometa stranih turista.