loader image

ДАНИ ВОЈВОДИНЕ У БИЈЕЉИНИ

Туристичка организација Војводине је од 08.10. до 09.10.2021. организовала Дане Војводине у Бијељини у оквиру сајма пољопривреде, лова и риболова “ИНТЕРАГРО 2021”, на штанду Привредне коморе Војводине.

Посетиоци су имали прилике да се упознају са комплетном туристичком понудом Војводине, док је акценат био на промоцији кампање „Војвођански ручак“, која је изазвала велико интересовање посетилаца. Гастрономија Војводине је фузија различитих кухиња народа који живе на њеним просторима. Та аутентичност војвођанске кухиње је приказана у кампањи „Војвођански ручак“, која је посетиоцима била представљена на штанду. Посетиоци сајма и представници медија имали су прилике да дегустирају неке од војвођанских специјалитета, који су представљени у штампаном издању кувара „Војвођански ручак“. Поред гастрономије, посетиоци су били заинтересовани највише за кратак боравак у Војводини, обилазак градова, Фрушке горе, манастира, као и за бањски туризам.

У ресторану „5 језера“ у Бијељини, увече 08.10.2021. организовано је „Војвођанско вече“, на којем су присуствовали бројни туристички и привредни субјекти.

Према подацима Републичког завода за статистику у 2020. години, Војводину су највише посећивали страни туристи из околних земаља. Од укупног броја страних туриста, туристи из Босне и Херцеговине заузимају прво место, са уделом од 12,53% од укупног промета страних туриста.

БИЛТЕН

Пријави се за нове догађаје и манифестације, као и за нове рецепте.


Препоруке: